Högtryck i Konstresidenset

Skaraborgs konstgrafiska verkstad visar grafik i Konstresidenset 

Konstnärssamtal med Maria Segerström 6 juni 15.30 och 16.30. Högtryck

Samot Nosslin i Konstresidenset

Samot Nosslin 6 - 21 april 
även kulturtorsdag kväll 4 april
Klyva luften?
Så som läget är just nu.
Varken mer eller mindre.
Så har det alltså alltid varit.
Skratt, glädje och sorg.
Tårar som bryter sig ut.
Psykologi och övertro.
Bara nonsens.
Pssst...!
Samot Nosslin (alias Tomas Nilsson) är född 1977 i Borås och numera bosatt i Värsås, Skövde. Han är utbildad vid Lunnevads Folkhögskola 1996-1998, Litografiska Akademin 2018, HDK-Valand 2018-2019.
Hans konstnärskap är en form av loop. ”Det finns ingen startpunkt, det finns varken ände eller hejd, men ändå hänger allting samman”. En stor del i detta kretslopp handlar om att återvinna och ta tillvara på allt från material och spillbitar till tankar och idéer. Detta är ryggraden och rytmen i hans process.

Samot tar nuets alla ångestuttryck med en klackspark. Inte genom att blunda, utan istället ympar han världen med ett närmast dadaistiskt motgift. Nyfikenheten driver honom med ett ständigt behov av att utveckla sitt konstnärskap vidare. Han jobbar i många olika material och tekniker och välkomnar betraktaren in i en bildvärld full av berättelser öppna för tolkningar. Låt din fantasi sväva iväg och ge dina tankar fritt spelrum. 
unnamed

Öppen ateljé 16-17 mars 2024

Träffa konstnärerna i ateljén! Välkommen!ÖPPEN ATELJE 2024

Konstresidenset är öppet

Konstresidenset har öppet under Kultur- och skördefesten fredag 29 september 18-22, lördag 30 september 10-16 och söndag 1 oktober 12-16. Välkommen!